lauantai 17. maaliskuuta 2012

ANTAMISEN ILO


Minusta on kiva antaa lahjoja. Ruokalahjojen tekeminen on mukavaa puuhaa. Ruokalahjat voivat olla niin suolaisia kuin makeitakin. Hillot, relissit, chutneyt ja joulusinapit näyttävät kauniita pienissä lasipurkeissa, laita purkkiin etiketti ja rusetti niin lahja on pakattu.
Leivonnaisista maustekakut ja piparit ovat helppoja valmistaa ja hyvin säilyviä. Jos on oikein viitseliäs, niin mikä onkaan ihastuttavampi lahja kuin piparkakkutalo. Sain itse yhtenä jouluna serkkuni valmistaman piparkakkutalon ja olin aivan haltioissani. Voit antaa lahjan mukana myös reseptin, se toimii tuoteselosteena ja saaja voi valmistaa myöhemmin itse kyseisiä herkkuja.




MANTELITRYFFELIT

0,5 dl kuohukermaa
170 g tummaa suklaata
200 g mantelimassaa
1 tl tummaa rommia
Pinnalle:
tomusokeria ja kaakaojauhetta

Sulata suklaa kuumaan kermaan. Sekoita mantelimassa suklaan joukkoon ja mausta rommilla. Jäähdytä massa. Muovaa jähmettyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele ne tomusokeri-kaakaoseoksessa.




PORKKANA-KUKKAKAALI RELISSI

2 porkkanaa viipaleina
pieni kukkakaali paloina
3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
200 g ranskankermaa
2 rkl hunajaa
2 tl sinappia
mustapippuria myllystä

Keitä porkkanat ja kukkakaalit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kattilasta vesi pois ja lisää valkosipulit sekä muut ainekset. Anna kiehua pari minuuttia. Laita relissi kuumana kauniisiin lasipurkkeihin. Relissi on maistuva lisäke niin lihan kuin kalan kanssa.




PÄHKINÄKUUTIOT (n.50 kpl)

1,5 dl suolapähkinöitä
100 g margariinia tai voita
n.2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani- ja emmentaljuuston sekoitusta)

Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi (esim. morttelissa). Sekoita pähkinärouhe muiden ainesten kanssa kiinteäksi taikinaksi. Leivo taikina tangoksi ja jaa paloiksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä. Säilytä viileässä. Erityisen hyviä glögin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti