tiistai 21. elokuuta 2012

MONIPUOLINEN PIZZAUUNI


Tyytyväinen puilla lämmitettävän pizzauunin omistaja (Lisää juttua aiheesta) kokeilee innoissaan mihin kaikkeen uusi pihauuni soveltuu. Ja sehän toimii hyvin niin tagineuunina kuin myös naanleivän paistossakin. Aivan loistavaa. Jos siis kesälläkin alkaa tekemään mieli haudutettuja uuniruokia emmekä halua lämmittää koko taloa tukalan kuumaksi keittiön leivinuunilla, niin pihallamme on nyt väline millä valmistaa kyseisiä herkkuja.




LIHATAGINE
800 g naudan lihaa suikaleina
2 sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
kanelitanko
6 dl vettä
suolaa
mustapippuria
300 g kuivattuja luumuja
150 g kokonaisia manteleita
3 rkl seesaminsiemeniä
persiljasilppua
3 keitettyä kananmunaa

Kuullota sipulit öljyssä taginepadassa, lisää inkivääri, jeera, kurkuma ja kanelitanko. Paista liha pienissä erissä ja lisää pataan. Kaada myös vesi pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Laita tulisten hiilien päälle puulämmitteiseen pizzauuniin. Anna hautua noin puoli tuntia. Lisää luumut ja tarvittaessa vettä. Laita pata takaisin uuniin puoleksi tunniksi. Paahda sillä välin seesaminsiemeniä pannussa ilman öljyä. Keitä manteleita 15 minuuttia, valuta ja paista kullanruskeiksi öljyssä. Ota taginepata uunista ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, manteleita, persiljaa ja koristele kananmunilla. Tarjoa kuskusin kanssa.




NAANLEIPÄ
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
2 rkl öljyä
Voiteluun:
sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput ainekset. Alusta taikina hyvin. Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä palat palloiksi. Anna pullien levätä liinan alla 10 minuuttia. Litistä pullat ohuiksi soikeiksi leiviksi. Anna kohota 5 minuuttia. Paista leivät puulämmitteisessä pizzauunissa. Voitele leivät voisulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti