keskiviikko 19. syyskuuta 2012

KAIKILLA MAUSTEILLA



Kun mausteet tekee itse tietää mitä ne sisältävät, eivät ainakaan turhia lisäaineita.



TOMAATTIKETSUPPI
1 kg kypsiä tomaatteja lohkoina
500 g sipuleita silputtuna
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 tl sinappijauhetta
2 tl paprikajauhetta
muskottipähkinää
cayennepippuria
mustapippuria
suolaa

Laita tomaatit ja sipulit kattilaan ja anna hautua puoli tuntia miedolla lämmöllä kansi päällä. Vahdi, ettei seos pääse palamaan pohjaan lisää tarvittaessa pari ruokalusikallista vettä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää etikka ja sokeri, jatka keittämistä edelleen puoli tuntia, sekoittele välillä. Lisää mausteet, keitä vielä noin 5 minuuttia. Purkita ketsuppi.


SINAPPI
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl punaviinietikkaa
merisuolaa myllystä

Mittaa sinappijauhe ja sokeri kattilaan, sekoita. Lisää kerma ja munat. Keitä hiljalleen samalla sekoittaen kunnes seos sakenee. Mausta ja purkita.


KURKKURELISSI
1 kg avomaankurkkuja
3 sipulia
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
Suuruste:
1 dl vehnäjauhoja
2 tl sinappijauhetta
1,5 dl vettä

Raasta kurkut ja sipulit karkeaksi raasteeksi. Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä hiljaa 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhoihin sinappijauhe ja vesi, sekoita suuruste hyvin kiehuvaan kurkkuliemeen. Keitä vielä 10 minuuttia. Tölkitä.



ETIKKAKURKUT
1 kg avomaankurkkuja
tillinvarsia
1 rkl sinapinsiemeniä
Liemi:
1 l vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
5 dl sokeria
¼ dl suolaa

Viipaloi pestyt kurkut. Lado kurkut ja tillit kerroksittain purkkeihin, ripottele väliin sinapinsiemeniä. Kuumenna liemen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, sulje kannet.
Kurkut ovat valmiita parin viikon kuluttua.


MAJONEESI
3 kananmunan keltuaista
1 rkl ranskalaista sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä

Laita kulhoon keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti