keskiviikko 7. marraskuuta 2012

HELPPOA ARKIRUOKAA


Seuraavassa muutamia helposti ja nopeasti toteutettavia, mutta maistuvia ruokia arkeen.


NOPEA BROILERI-RIISIVUOKA
450 g broileria suikaleina
4 dl kokojyväpikariisiä
pieni purjo renkaina
5 dl vettä
kanafondia
500 g tomaattimurskaa
150 g ranskankermaa
1 dl vihreitä oliiveja
timjamia
oreganoa
chilijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paista broilerit pannulla kevyesti. Laita uunivuokaan kaikki ainekset ja sekoita. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes riisi on kypsää.


KALAKEITTO
1,5 l kalalientä
70 g tomaattipyreetä
5 perunaa kuutioina
3 porkkanaa viipaleina
1 purjo renkaina
400 g seitiä tai muuta kalaa kuutioina
1 dl hillosipuleita halkaistuna
100 g maustekurkkuja pieninä kuutioina
100 g kuorittuja katkarapuja
2 rkl sitruunamehua
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
tilliä silputtuna

Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan kalaliemeen kypsymään noin 15 minuutiksi. Lisää purjo ja kalapalat, jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Lisää loput ainekset ja kuumenna.


KURPITSA-JAUHELIHAPIHVIT
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli silputtuna
200 g kurpitsasalaattia
600 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Laita korppujauhot veteen turpoamaan. Kuullota sipuli. Murskaa kurpitsasalaatti haarukalla soseeksi. Yhdistä kaikki ainekset. Muotoile pihvejä ja paista pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin tai uunissa 225 asteessa kypsiksi. Tarjoa kastikkeen ja kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti