keskiviikko 9. tammikuuta 2013

KERROSTUMIA eli VUOKARUOKIA


Aineksia kerroksittain vuokaan ja vuoka uuniin. Hyvää tulee aina.



PASTITSIO
300 g makaronia
Jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g jauhelihaa
3 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelijauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl minttua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Juustokastike:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
175 g juustoa raastettuna
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Keitä makaroneja noin 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit. Paista pannulla sipuli ja valkosipuli sekä jauheliha. Lisää lihaliemi, pyree, kaneli, jeera ja minttu sekä suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Sulata rasva ja lisää jauhot sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää maito ja jogurtti samalla vatkaten. Keitä hiljalleen ja lisää juusto ja sekoita kunnes juusto sulaa, mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustokastikkeeseen makaronit. Laita uunivuokaan ensin kerros makaroniseosta, sen päälle jauhelihakastiketta ja vielä toinen kerros makaroniseosta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.



TORTILLALASAGNE
isoja tortilloja
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g tomaattimurskaa
1 rkl muscovadosokeria
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
naga jolokia chilipyreetä veitsenkärjellinen
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 rkl viinietikkaa
Juustokastike:
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1 rkl sitruunamehua
muskottia
viherpippuria
Pinnalle:
juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja pehmennä sipulit, lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ja tiivistyä. Valmista juustokastike sulattamalla rasva ja lisäämällä jauhot sekoittaen, kypsennä hetki ja lisää maito samalla hyvin sekoittaen. Kun maito on kiehunut hetken lisää juustoraaste ja anna sen sulaa, mausta. Kokoa ainekset pyöreään vuokaan kerroksittain, aloita laittamalla vuokaan ensin jauhelihakastiketta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.



KESÄKURPITSAMOUSSAKA
3 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g emmentaljuustoa raasteena

Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Ruskista jauheliha kevyesti ja freesaa sipulit. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Leikkaa valmiin moussakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti