torstai 17. tammikuuta 2013

POPCORN ON AINA POP



Leffahetkien ikuinen ykkönen popcorn joutui käsittelyyni. Upotin popcornit suklaaseen ja kaadoin päälle mausteita.



POPCORN-SUKLAA
n. 2 dl popcorneja (tavalliseen tapaan juuri valmistettuja)
200 g tummaa suklaata
1 rkl viskiä
savustettua chilijauhetta oman maun mukaan
ruususuolan tai merisuolan kiteitä

Laita suklaa ja viski pieneen kattilaan. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää chili. Lusikoi suklaata muottien puoliväliin, lisää muutama suolakide ja pari popcornia jokaiseen muottiin. Lisää jokaiseen muottiin popcornien päälle vielä sulatettua suklaata. Annoksesta tulee noin 24 suklaakonvehtia. Itse käytin silikonimuotteja. Voit halutessasi tehdä popcorn-suklaan myös levyn muotoon.



MAUSTEISET JUUSTOPOPCORNIT
2 litraa popcorneja (tavalliseen tapaan juuri valmistettuja)
50 g voita
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 dl juustoa hienoksi raastettuna (esim. emmental ja parmesaanijuustoa sekaisin)

Sulata voi, sekoita mausteet voihin. Levitä popcornit uunipellille. Pirskottele voimausteseos sekä juustoraaste popcornien päälle. Laita popcornit 150 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti