lauantai 2. helmikuuta 2013

NIMIKKOLEIVONNAISIA


Joillakin on ihan omat nimikkoleivonnaiset. Eräillä ne ovat torttuja, toisilla leivoksia tai kakkuja. Kaikki omalla tavallaan hyviä.



RUNEBERGIN TORTUT
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl piparinmuruja
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Koristeeksi:
tomusokeria ja tilkka vettä
vadelmahilloa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina muffinssipellin koloihin tai torttuvuokiin. Paista torttuja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele tortut jäähtyneinä tomusokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Voit kostuttaa tortut ennen koristelua sokerivedellä laimennetulla punssilla tai rommilla.



ALEKSANTERIN LEIVOKSET (noin 24 kpl)
Pohja:
250 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ rkl vaniljasokeria
Täyte:
omenamarmeladia
Päälle:
noin 300 g tomusokeria + vettä
(punaista karamelliväriä)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 30 cm). Paista levyjä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä toiselle levylle kerros omenamarmeladia. Nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa levy terävällä veitsellä tasakokoisiksi leivoksiksi.



HANNA-TÄDIN KAKUT (noin 40 kpl)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl kermaa
1 dl sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet keskenään. Leivo taikinasta tanko, leikkaa paloiksi ja pyörittele palloiksi. Paista vaaleanruskeiksi 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti