perjantai 15. maaliskuuta 2013

BANAANI MUUTTAA MUOTOAAN



Vaikka banaanit olisivatkin tummuneita, pehmenneitä tai saaneet kolhuja ne kelpaavat vielä jälkiruokiin ja leivontaan.


BANAANIVANUKKAAT
3 banaania
½ dl sitruunamehua
3 munan keltuaista
½ dl appelsiinimehua
2 dl kermaa
2 dl sokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta banaanit ja lisää sitruunamehu. Sekoita keltuaiset joukkoon sekä vähitellen appelsiinimehu. Lisää kerma sekä puolet sokerista. Sekoita hyvin. Laita kuusi pientä uunivuokaa uuniin pariksi minuutiksi lämpiämään. Sulata sillä välin loput sokerit ja keitä kauniin ruskeaksi samalla sekoittaen. Kaada jokaisen uunivuoan pohjalle sulatettua sokeria. Jaa banaaniseos vuokiin. Kypsennä noin 50 minuuttia vesihauteessa. Anna jäähtyä vähän. Irrota vuoan reunoista veitsellä ja kumoa lautaselle.



BANAANI-TAATELIMUFFINSSIT
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
50 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa
60 g smetanaa
1 banaani
100 g taateleita paloiteltuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa astiassa munat, voi, smetana ja maito. Yhdistä taikinan ainekset. Survo banaani haarukalla, mutta jätä vähän ”sattumia”. Lisää taikinaan vielä banaanisose ja taatelit. Taikina saa jäädä vähän kokkareiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Taikinasta tulee noin 10 isoa muffinssia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti