tiistai 9. huhtikuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 2/13


Euroviisumaiden ruokien kokkailu jatkuu kovalla tahdilla. Tarkoituksenani on siis valmistaa jokaisen tämän vuoden kisoihin osallistuvan maan ruokaa ennen semifinaalien alkua. Nyt on vuorossa Kroatia, Tanska ja Venäjä.



KROATIA

LIHAVARTAAT JA PAPRIKARIISI
Vartasiin:
500 g porsaan ulkofileetä kuutioituna
Marinadi:
öljyä
yrttejä
mustapippuria
suolaa

Sekoita marinadin ainekset ja laita lihat marinadiin pariksi tunniksi. Pujota lihat vartaisiin. Grillaa käännellen kypsiksi.

Riisiin:
öljyä paistamiseen
2 sipulia silputtuna
1 sellerinvarsi silputtuna
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl kiehuvaa vettä
laakerinlehti
1 punainen paprika suikaloituna
1 vihreä paprika suikaloituna
mustapippuria
suolaa maun mukaan

Kuullota sipuli ja selleri pannulla. Lisää riisi ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi ja laakerinlehti riisin joukkoon. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää paprikat. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Poista laakerinlehti, mausta suolalla ja pippurilla.







TANSKA

TANSKALAISET VOILEIVÄT
leipää viipaleina
levitettä
salaatinlehtiä
savustetun kinkun siivuja
pikkukurkkuja
italiansalaattia
tomaattilohkoja

Voitele leivät, laita leiville salaatinlehtiä ja sen päälle muita aineksia.

Leipä:
3 ½ dl kiehuvaa vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
25 g hiivaa
¾ dl siirappia
20 g voita sulatettuna
½ rkl kuminansiemeniä
½ tl suolaa
noin 6 dl vehnäjauhoja

Sekoita ruisjauhot veteen. Anna veden jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiiva ja muut ainekset. Lisää jauhot vähitellen, taikina saa jäädä vähän löysäksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka ja laita taikina vuokaan, anna taas nousta. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.




VENÄJÄ

LIHAROSOLLI
300 g naudanfileetä
3 perunaa
3 porkkanaa
1 punajuuri
2 suolakurkkua
100 g hapankaalia
1 dl smetanaa
0,5 dl majoneesia
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
salaatinlehtiä

Keitä naudanliha suolavedessä, jäähdytä liha ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuri, jäähdytä. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös suolakurkut. Laita leikatut ainekset astiaan ja lisää hapankaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon smetana ja majoneesi. Vuoraa tarjoiluastia salaatinlehdillä ja lisää astiaan valmis rosolli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti