perjantai 10. toukokuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 11/13


Viimeiset semifinaaliin menevät kisaajat ovat Georgia, Sveitsi sekä Romania. Ensi kerralla suoraan finaaliin pääseviä maita.




GEORGIA

GEORGIALAISET PAVUT
300 g kidneypapuja (säilyke)
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana hienoksi silputtuna
1 sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6 kuivattua luumua paloiteltuna
½ dl balsamiviinietikkaa
1 tl tamarinditahnaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl sarviapilansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
1 vihreä chili silputtuna
nippu tuoretta korianteria
1 rkl selleriä silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi. Valuta ja huuhtele pavut. Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20 minuuttia. Paahda korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki ainekset ja lämmitä.




SVEITSI

RÖSTI
1 kg perunoita
öljyä paistamiseen
suolaa maun mukaa
mustapippuria myllystä
noin ½ dl vettä

Keitä perunat kuorineen, jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää perunaraaste, kääntele varovasti, mausta. Painele perunat litteäksi kakuksi ja pirskottele pinnalle vähän vettä. Peitä paistinpannu kannella ja hauduta paistosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Käännä kakku lautasen avulla ja kypsennä toista puolta noin 10 minuuttia.




ROMANIA

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
½ dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl persiljasilppua
pippuria
suolaa maun mukaan
Kastike:
1 rkl voita
½ sipuli silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
persiljasilppua

Keitä riisi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus pois, pilko sisus pieneksi ja käytä täytteeseen. Sekoita jauheliha, sipuli, keitetty riisi, voi ja kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja täytä kesäkurpitsat. Voitele uunivuoka ja laita kesäkurpitsat vuokaan. Tee kastike: kuullota sipulia voissa, lisää jauhot sekoittaen samalla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kaada kastike vuokaan. Hauduta uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisäksi smetanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti