maanantai 27. toukokuuta 2013

IHANAT RAPARPERIPIIRAKAT



Aloitin raparperiherkuttelun piirakoilla. Ensimmäiset kotipihan raparperit saivat kaverikseen mantelimassaa. Toisessa piirakassa raparperi ja kookos muodostavat herkullisen yhdistelmän.




MANTELI-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
125 g margariinia tai voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
noin 200 g raparperia paloina
200 g mantelimassaa
2 kananmunaa
300 g ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
Pinnalle:
tomusokeria

Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä uunivuoka. Pistele pohjaa muutama reikä haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Raasta mantelimassa. Sekoita manteliraaste, munat, ranskankerma ja sitruunamehu. Kaada täyte vuokaa. Painele raparperipaloja täytteeseen. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.




KOOKOS-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
100 g margariinia tai voita
100 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
Täyte:
250 g raparperia paloina
3 kananmunaa
75 g sokeria
60 g kookoshiutaleita
60 g vehnäjauhoja
1 ½ dl kookosmaitoa

Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi. Lisää jauhot ja nypi joukkoon. Painele taikina voideltuun uunivuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet, jauhot, kookosmaito, sekoita lusikalla. Lusikoi seos vuokaan ja pudottele sekaan raparperinpaloja. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

2 kommenttia: