sunnuntai 19. toukokuuta 2013

PIHAPIZZAUUNIKAUSI AVATTU



Teimme eilen kauden ensimmäiset pizzat pihauunissa. Kaunis helteinen ja tuuleton päivä oli ihanteellinen pizzanpaistolle. Uuni toimi erittäin hyvin pitkän talven jälkeenkin. Yhden kerran aiemmin keväällä pidimme pientä tulta, että näimme uunin olevan kunnossa. Talven ajan pizzauuni oli peitetty pressulla. Tänä kesänä olisi tarkoitus tehdä katos uunin ympärille.

Pizzat maistuivat todella hyviltä. Lisävivahdetta antoi voikukka-suolaheinäpesto.


VOIKUKKA-SUOLAHEINÄPESTO
noin 4 dl nuoria voikukan lehtiä
muutamia suolaheinän lehtiä
2 dl juustoraastetta
1 dl mantelijauhetta
1 ½ – 2 dl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan

Hienonna voikukan sekä suolaheinän lehdet tehosekoittimessa, lisää juustoraaste ja mantelijauhe. Lisää öljyä vähitellen kunnes muodostuu tasainen tahna. Mausta suolalla.





Kylmillään uuni käy myös vilvoittavasta majasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti