sunnuntai 24. marraskuuta 2013

HELPPOA, MUTTA HYVÄÄ


Ja jälleen kerran tuli syötyä hyvää ruokaa. Valmistin tänään erittäin helppoa ja lisäksi edullista polentavuokaa.


POLENTA-JAUHELIHAVUOKA
Polenta:
8 dl kiehuvaa vettä
50 g voita
1,5 tl suolaa
4 dl esikeitettyjä polentajauhoja
Mureketaikina:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Sekoita kuumaan veteen voi ja suola, lisää polentajauhot samalla sekoittaen. Jätä polenta hetkeksi turpoamaan. Kuullota sipuli sekä valkosipuli. Yhdistä jauheliha, sipulit, kananmuna ja mausteet. Painele puolet polentapuurosta suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Muotoile murekeseos pitkulaiseksi pötköksi ja laita se vuokaan polentan päälle. Lisää loppu polenta vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa tunnin ajan 180 asteessa. Anna jäähtyä. Leikkaa polenta viipaleiksi ja paista viipaleita molemmin puolin öljyn ja voin seoksessa. Tarjoa lisäksi kastiketta ja kasviksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti