maanantai 13. tammikuuta 2014

BLINEJÄ & VOHVELEITA


Pakkasta mittarissa -14. Blinipannut esiin, nyt on bliniaika.


BLINIT
Ensin:
500 g maustamatonta jogurttia (turkkilaista) kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
2,5 dl tattarijauhoja
Seuraavaksi:
1 tl suolaa
1,5 dl kuumaa maitoa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen vaahdoksi vatkattuna
Paistamiseen:
voita

Liuota hiiva jogurttiin, lisää sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan nousta noin 2 tuntia. Lisää loput taikinan ainekset ja paista blinejä miedolla lämmöllä blinipannulla. Tarjoa lisäksi smetanaa, sipulisilppua, savukalaa, kapriksia ja maustekurkkuja sekä mätiä.


TATTARIVOHVELIT
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
3 kananmunan valkuaista

Liuota hiiva maitoon ja vatkaa joukkoon 2 dl tattarijauhoista, peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia. Lisää sitten taikinajuureen loput tattarijauhoista sekä suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää nostellen taikinaan, että ilmavuus säilyy. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Tarjoa heti kuumina ja rapeina. Tarjoa lisäksi esimerkiksi savustettua kalaa, suolakurkkuja, smetanaa, silputtua sipulia ja sienisalaattia. Tästä taikinasta tulee noin 12 vohvelia.



KOOKOSVOHVELIT
3 kananmunaa
4 dl kookosmaitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ dl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kookosmaito ja kivennäisvesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja lopuksi vielä öljy. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista vohveliraudalla vohveleita. Tarjoa hillon, marjojen ja jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti