sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

KALAN JA LIHAN SAVUSTUS GRILLISSÄ



Grillissä voi savustaa kalaa, lihaa ja kasviksia. Kuumasavustus on helppoa, tarvitaan vain kannella suljettava savustuslaatikko jonka pohjalle laitetaan puunlastuja (esimerkiksi leppä, koivu tai omenapuu), voit laittaa myös tuoreita katajanhavuja, muutaman yrtinoksan (esimerkiksi salviaa tai rosmariinia) sekä sokeria. Muscovadosokeri antaa hyvän säväyksen ja kauniin tummanruskean pinnan kalalle. Savustettava tuote asetetaan ritilän päälle. Lämpötila ei saa olla liian kuuma. Savustusaika vaihtelee riippuen siitä kuinka vahvan savun maun haluaa ruokaan, kasviksille riittää noin 20 minuuttia, iso kala savustuu noin 45 minuutissa.


Lohi kypsyy savustuslaatikossa meheväksi ja aromikkaaksi.



Possun ulkofileen pinnat on ensin paistettu pannulla, sitten savustettu kokonaisena savustuslaatikossa 30-45 minuuttia, sen jälkeen filee on leikattu pihveiksi ja paistettu. Raikas hedelmäsalsa sopii hyvin savustetun possun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti