perjantai 25. huhtikuuta 2014

KEKSITTYÄ


Leivotaan keksejä ihan muuten vaan. Kun ei muutakaan keksi. 
Tässä kuusi keksireseptiä.


VÄRIKKÄÄT KEKSIT
125 g margariinia
1,5 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 munankeltuaista
3 dl vehnäjauhoja
0,5 kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
½ tl leivinjauhetta
värikkäitä karamelleja

Sekoita rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin sekoita jauhoseos vähitellen taikinaan. Leivo taikina tangoksi ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Leikkaa taikina paloiksi ja paina jokaiseen muutama karkki päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.



HANNA-TÄDIN KAKUT
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl kermaa
1 dl sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet keskenään. Leivo taikinasta tanko, leikkaa paloiksi ja pyörittele palloiksi. Paista vaaleanruskeiksi 200 asteessa. Taikinasta tulee noin 40 kpl.



LUSIKKALEIVÄT
Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Väliin:
marmeladia
Pinnalle:
sokeria

Kiehauta voi, lisää sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen. Taikina muovautuu parhaiten lämpimänä. Muotoile leivonnaiset painelemalla taikinaa soikeaan teelusikkaan, ota pois lusikkamuotista ja laita leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä marmeladia sileälle puolelle, paina aina kaksi puolta vastakkain. Kierittele lusikkaleivät sokerissa.



KISSANKIELET
120 g margariinia
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilän läpi. Sekoita yhtenäiseksi taikinaksi. Pursota 6 cm pitkiä pötköjä leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Kun kissankielet ovat jäähtyneet, kasta niiden molemmat päät sulatettuun suklaaseen ja anna suklaan kovettua. Taikinasta tulee noin 25 kpl.



ÄSSÄKEKSIT
Taikina:
100 g pehmeää voita tai margariinia
150 g sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kermaa
300 g vehnäjauhoja
Pinnalle:
sokeria ja kanelijauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa erikseen munat vaahdoksi. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää kerma ja jauhot. Leivo taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangot 10 cm paloiksi. Kierittele paloja kanelisokeriseoksessa ja taivuta s-kirjaimen muotoisiksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Annoksesta tulee noin 50 ässää.



MARJACOOKIET
225 g pehmeää voita
1,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl kuivattuja marjoja

Vatkaa voi ja fariinisokeri, lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita jauhot, hiutaleet ja jauheet keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos, lopuksi vielä marjat. Muovaa taikinasta pötkylä ja leikkaa paloiksi. Paloja tulee noin 30 kpl. Laita keksipalat leivinpaperille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käytin marjaseosta jossa oli karpaloa, mustaherukkaa, mustikkaa ja puolukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti