tiistai 6. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 2. SEMIFINAALI 2014 (1/3)


Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden toinen semifinaali on torstaina 8.5. Tässä toisen semifinaalin ensimmäiset 5 viisumaata ruokina. Puola on taas mukana kisoissa parin vuoden tauon jälkeen.


01 MALTA
TÄYTETTY MUNAKOISO
1 munakoiso (noin 400 g)
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tomaatti kuutioituna
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl persiljasilppua
2 rkl korppujauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
0,5 dl juustoraastetta

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa halki kahteen osaan. Ripottele puolikkaille suolaa ja anna ”hikoilla” hetki. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Paista munakoisoja leikkauspinta pannua vasten noin 5 minuuttia. Koverra munakoison sisus pois lusikalla, mutta säästä täytettä varten. Kuullota sipulit ja paista jauheliha kevyesti, lisää pannuun munakoison sisus, tomaattikuutiot, pyree, persiljasilppu, korppujauhot sekä pippuria ja suolaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kananmuna mukaan. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.



02 ISRAEL
FALAFEL-PYÖRYKÄT
400 g kikherneitä (säilyke)
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 rkl vehnäjauhoja

Valuta kikherneet. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta jämäkäksi taikinaksi. Muovaa pieniä pyöryköitä. Paista muutama pyörykkä kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi.



03 NORJA
KATKARAVUT
200 g katkarapuja
1 salottisipuli hienonnettuna
1 ½ dl portviiniä
3 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria myllystä

Hauduta sipulia portviinissä. Lisää kerma ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuumaan kastikkeeseen katkaravut ja sitruunankuori. Anna kuumentua ja tarjoa heti tuoreen patongin kanssa.



04 GEROGIA
GEORGIALAISET PAVUT
300 g kidneypapuja (säilyke)
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana hienoksi silputtuna
1 sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6 kuivattua luumua paloiteltuna
½ dl balsamiviinietikkaa
1 tl tamarinditahnaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl sarviapilansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
1 vihreä chili silputtuna
nippu tuoretta korianteria
1 rkl selleriä silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi. Valuta ja huuhtele pavut. Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20 minuuttia. Paahda korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki ainekset ja lämmitä



05 PUOLA
PERUNAOHUKAISET
500 g perunoita
1 sipuli
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa tai maun mukaan
25 g voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita

Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli. Yhdistä kaikkia ainekset keskenään. Paista perunaohukaiset lettupannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta.

Lisää euroviisumaiden ruokia luvassa jälleen huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti