keskiviikko 7. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 2. SEMIFINAALI 2014 (2/3)


Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden toinen semifinaali on 8.5. Tässä toisen semifinaalin seuraavat 5 viisumaata ruokina. Suomi kisaa huomenna pääsystä finaaliin.


06 ITÄVALTA
OMENASTRUUDELI
Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
½ kananmuna
½ dl kylmää vettä
Täyte:
25 g voita sulatettuna
3 omenaa kuutioituna
1 dl rusinoita
50 g paahdettuja manteleita karkeaksi hienonnettuna
0,5 dl fariinisokeria
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl kanelia
Voiteluun:
sulatettua voita

Nypi käsin taikinaa varten jauhot, voi ja kananmuna. Lisää vesi ja muovaa sileä taikina. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Yhdistä sillä välin täytteen ainekset toisiinsa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Kääri rullalle, sulje päät ja voitele. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



07 LIETTUA
KARPALOVANUKAS
3 dl karpaloita
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 rkl perunajauhoja + 0,5 dl kylmää vettä
Tarjoiluun:
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Laita kattilaan karpalot, vesi, sokeri, kanelitanko ja neilikat. Keitä noin 10 minuuttia kunnes marjat menevät rikki. Poista kanelitanko ja neilikat, soseuta karpaloliemi ja puserra siivilän läpi. Laita uudelleen kattilaan ja kuumenna. Sekoita veteen perunajauhot hyvin. Lisää suuruste ohuena nauhana karpaloliemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Kaada tarjoiluastiaan, tarjoa kermavaahdon kera.



08 SUOMI
PULLA
2 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummajauhetta
6 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
noin 50 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot ja rasva, vaivaa tasainen taikina. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmennyt rasva. Ripottele pinnalle sokeriseosta. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta noin 4 cm viipaleita ja laita paperivuokiin tai muffinssipellille, ripottele pinnalle raesokeria, anna kohota. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.



09 IRLANTI
DUBLIN CODDLE
2 sipulia ohuina renkaina
500 g hyvää lihaisaa makkaraa
120 g pekonia
2 porkkanaa ohuina viipaleina
400 g perunoita ohuina viipaleina
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
noin 3 dl lihalientä

Paista sipulit öljyssä. Siirrä sipulit sivuun. Kuutioi pekonit ja puolita makkarat, lisää ne pannulle, paista kunnes saavat väriä. Yhdistä sipulit makkaran ja pekonin kanssa. Laita uunipadan pohjalle puolet makkaraseoksesta sen päälle porkkanoita ja perunoita. Tee vielä toinen kerros kaikkia, päällimmäiseksi perunoita. Mausta ja kaada päälle vähän lihalientä. Laita uuniin 200 asteeseen 45 minuutiksi. Laske lämpöä 175 asteeseen ja anna muhia vielä noin puoli tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Koristele persiljalla.



10 VALKOVENÄJÄ
SIENIKEITTO
300 g herkkutatteja tai herkkusieniä
noin 9 dl vettä
50 g voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
0,5 dl kermaa

Puhdista ja paloittele sienet. Keitä sieniä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi sienet liemestä, mutta säästä liemi. Paista sieniä ja valkosipulia voissa. Ota muutama sieni sivuun keiton koristeeksi. Lisää jauhot, sekoita hyvin. Lisää sienien keitinliemi, anna kiehahtaa ja mausta. Soseuta keitto, lisää vielä kerma ja kuumenna.

Lisää viisuruokia luvassa huomenna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti