keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

RAPARPERIA JA VANILJAA


Raparperi ja vanilja sopivat hienosti yhteen. Lisäksi tämän piirakan pohjassa on mausteena kardemummaa.


VANILJAINEN RAPARPERIPIIRAKKA
Vaniljakastike:
2 munan keltuaista
2 rkl sokeria
puolikas vaniljatanko
2 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
Taikinapohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl kardemummaa
100 g sulatettua margariinia tai voita
1 kananmuna
1 dl maitoa
Pinnalle:
noin 4 dl raparperipaloja

Aloita valmistamalla vaniljakastike. Halkaise puolitettu vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä. Laita siemenet ja tanko kattilaan. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilassa, sekoita hyvin. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila pois levyltä, anna jäähtyä. Poista vaniljatanko kastikkeesta.

Tee taikinapohja, sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää taikinaan sulatettu rasva, muna sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun (irtopohja)vuokaan. Levitä pinnalle vaniljakastike ja asettele raparperipalat piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti