Raparperi
ja vanilja sopivat hienosti yhteen. Lisäksi tämän piirakan
pohjassa on mausteena kardemummaa.
VANILJAINEN
RAPARPERIPIIRAKKA
Vaniljakastike:
2
munan keltuaista
2
rkl sokeria
puolikas
vaniljatanko
2
dl maitoa
1,5
rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
Taikinapohja:
4
dl vehnäjauhoja
1
dl sokeria
1tl
leivinjauhetta
vajaa
1 tl kardemummaa
100
g sulatettua margariinia tai voita
1
kananmuna
1
dl maitoa
Pinnalle:
noin
4 dl raparperipaloja
Aloita
valmistamalla vaniljakastike. Halkaise puolitettu vaniljatanko ja
raaputa siemenet veitsenkärjellä. Laita siemenet ja tanko
kattilaan. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilassa, sekoita
hyvin. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Nosta kattila pois levyltä, anna jäähtyä. Poista vaniljatanko
kastikkeesta.
Tee
taikinapohja, sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma
kulhossa. Lisää taikinaan sulatettu rasva, muna sekä maito.
Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun
(irtopohja)vuokaan. Levitä pinnalle vaniljakastike ja asettele
raparperipalat piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin
35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti