keskiviikko 6. toukokuuta 2015

ÄIDILLE (5 reseptiä)



Kokosin tähän menuehdotuksen joka sisältää kurkkusalaattia, melonisalsaa, pilahviriisiä ja possua siiderikastikkeessa ja vielä pala punaista hyytelökakkua jälkiruoaksi. Tämä maistuva kokonaisuus sopii tarjottavaksi vaikka äitienpäivänä.


KURKKUSALAATTI
200 g kurkkua ohuina viipaleina
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
tuoretta korianteria
tuoretta minttua

Laita kurkkuviipaleet jääkaappiin pariksi tunniksi. Yhdistä loput aineet ja sekoita kurkkuihin juuri ennen tarjoilua.



MELONISALSA
puolet pienestä hunajamelonista
puolet pienestä cantaloupemelonista
1 avokado
1 punasipuli
tuoretta chiliä maun mukaan
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
yhden limen mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

Kuutioi melonit ja avokado, silppua sipuli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Anna maustua viileässä hetki ennen syömistä.



PILAHVIRIISI
3 dl basmatiriisiä
3 rkl öljyä tai gheetä eli kirkastettua voita
6 kokonaista vihreää kardemummaa
4 kokonaista neilikkaa
4 kokonaista mustapippuria
suolaa maun mukaan
0,5 tl kurkumaa
6 dl vettä

Huuhtele riisi. Kuumenna voi, lisää kardemummat, neilikat ja mustapippurit pannulle ja sekoittele niitä minuutin ajan. Lisää riisi ja sekoittele pari minuuttia. Lisää suola, kurkuma ja vesi. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä kunnes vesi on haihtunut.



POSSUA SIIDERIKASTIKKEESSA
noin 600 g porsaan sisäfileetä viipaleina
200 g mukulaselleriä pieninä kuutioina
1 purjo silputtuna
3 dl siideriä
1,5 rkl kanafondia
2 omenaa viipaleina
150 g ranskankermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl timjamia
2 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Ruskista lihat pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat pataan. Kuullota sellerikuutioita pannulla ja lisää pataan. Laita pataan myös purjosilppu, siideri ja fondi. Anna lihojen hautua mureaksi. Sekoita ranskankerma ja maissitärkkelys, lisää pataan omenoiden ja mausteiden kanssa. Kypsennä vielä hetki kunnes omenat ovat pehmeitä.



PUNAINEN HYYTELÖKAKKU
Pohja:
200 g kaurakeksejä
2 rkl karpalo- tai puolukkajauhetta
75 g margariinia sulatettuna
Hyytelö:
6 liivatelehteä
2 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
1 dl makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
2 dl kermaa
Kiille:
3 liivatelehteä
2 dl makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
Koristeluun:
punaisia marjoja

Pohja: Jauha keksit hienoksi, sekoita joukkoon marjajauhe sekä sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.

Hyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun. Lisää 0,5 dl mehua sekaan ja kaada ohuena nauhana jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.

Kiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta kattilassa mehu ja vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Purista vesi liivatelehdistä ja sulata marjaliemeen. Anna marjaliemen jäähtyä vähän. Lusikoi marjalientä hyytelön päälle varovasti. Laita kakku vielä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti