tiistai 19. toukokuuta 2015

GLUTEENITONTA



Otin haasteen vastaan ja osallistuin Urtekramin ja Ruoka.fi:n gluteeniton leivonnainen -kilpailuun oheisella reseptilläni. Valmistin gluteenittoman focaccian käyttäen Urtekramin gluteenitonta Yleisleivontamixiä, tämä jauhoseos sisältää täysjyväriisijauhoja, riisijauhoja, teff-jauhoja (hirssinsukuisen ruohokasvin siemenistä jauhettu jauho), maissisuurimoita ja psylliuminsiemenkuorta. Urtekramin gluteenittomat jauhot ovat myös luomua.


GLUTEENITON FOCACCIA
5 dl vettä kädenlämpöisenä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
400 g Urtekram gluteenitonta Yleisleivontamixiä
Voiteluun:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
sormisuolaa
salviaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Vaivaa taikina (koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia liinalla peitettynä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle käsin painellen. Sekoita öljy ja vesi, voitele focaccian pinta kokonaan seoksella. Painele taikinaan koloja ja laita koloihin halkaistuja tomaatteja, ripottele pinnalle vähän sormisuolaa. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele uunituoreen focaccian pinnalle muutamia salvian lehtiä. Focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä.




Äänestä omaa suosikkiasi parhaaksi gluteenittomaksi leivonnaiseksi 15.6.2015 mennessä. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 3 kpl Urtekram-tuotteilla täytettyjä reppuja. Yhden palkinnon arvo on 100 euroa. Äänestämään pääset TÄSTÄ.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti