maanantai 31. elokuuta 2015

Gallupin tulokset ja arvonnan voittaja


Kirja-arvonta on saatu päätökseen. Kilpailu sai todella runsaan osallistumisen. Suuri kiitos kaikille vastaajille. Onnetar suosi tällä kertaa Virpiä Keravalta, onnea voittajalle. Hänelle lähtee postissa uutuuskirjani Tähteistä tähdiksi.

Tein arvonnan yhteydessä pienen kyselyn. Kysyin mikä on blogini lukijoiden loppukesän herkku. Ehdottomasti eniten ääniä saivat kaikenlaiset sieniruoat kuten sienipiirakat, sienikastikkeet ja sienikeitot. Seuraavaksi eniten ääniä saivat marjat, suosituin marjaherkku on mustikkapiirakka. Kaaliruoat saivat kolmanneksi eniten kannatusta, kaalista tehdään mielellään pataa, laatikkoa, keittoa ja kääryleitä. Useita ääniä saivat myös erilaiset kalaruoat, kesäkurpitsa ja omenapiirakka.

Tässä reseptini kantarellirisottoon ja kaalipataan. Tähteistä tähdiksi kirjastani löytyy esimerkiksi reseptit juuri näiden ruokien tähteiden käyttöön ja paljon paljon muuta herkullista ja mielenkiintoista.


KANTARELLIRISOTTO
voita paistamiseen
noin 1 litra kantarelleja
1 sipuli silputtuna
350 g risottoriisiä
1 litra kasvisientä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
nokare voita
70 g parmesaanijuustoa raasteena

Paista kantarellit, nosta sienet sivuun odottamaan. Kuullota sipuli. Lisää riisi kattilaan ja sekoittele minuutin ajan. Kaada joukkoon pari kauhallista lientä, anna nesteen imeytyä riisiin aina välillä sekoitellen. Lisää uutta lientä kauhallinen kerrallaan kunnes kaikki liemi on käytetty. Lisää lopuksi voinokare, juustoraaste ja paistetut kantarellit. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.



KAALIPATA
2-3 rkl voita
reilu 1 kg keräkaali
4 porkkanaa
noin 4 dl lihalientä
0,5 dl ohrasuurimoita
0,5 dl siirappia
500 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia

Suikaloi kaali ja pilko kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat voissa. Lisää pataan lihaliemi ja ohrasuurimot. Anna muhia miedolla lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Sillä välin kun kaali muhii kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli ja paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kypsymisen loppupuolella pataan siirappi, paistettu jauheliha ja sipuli. Lisää vielä tuoretta timjamia pataan ja tarjoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti