maanantai 14. syyskuuta 2015

Arkipaella


Käytän paellassa arkena sahramin tilalla edullisempaa kurkumaa. Kurkuma antaa ruoalle kaunista keltaista väriä. Makunsa ja värinsä lisäksi kurkumalla on todettu olevan myös monia terveysvaikutuksia.


BROILERIPAELLA
noin 500 g broilerin rintafileitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso paprika
2 rkl jalapenoja silputtuna
noin 7 dl kanalientä
4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl kurkumaa
500 g tomaattimurskaa
200 g herneitä
200 g maissia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
300 g katkarapuja

Suikaloit broilerifileet. Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja jalapenot. Suikaloit paprika. Ruskista broilerit pannulla, lisää sipulisilppu ja valkosipulinkynnet. Kuullota vielä paprikasuikaleet ja lisää jalapenot. Laita isoon kattilaan kanaliemi ja riisi, keitä riisi lähes kypsäksi. Mausta riisi kurkumalla ja lisää tomaattimurska. Lisää kattilaan paistetut broilerit, sipulit ja paprikat. Lisää mukaan vielä herneet ja maissi. Lisää vähän nestettä tarvittaessa. Keitä hetki hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Mausta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä etteivät katkaravut muutu sitkeiksi.



2 kommenttia:

  1. Barcelonalainen kaverini kertoi minulle kuinka Sevillasta kotoisin oleva nainen oli suorastaan suuttunut hänelle koska oli laittanut paellaan broileria... ei kuulemma missään tapauksessa saa laittaa broileria paellaan :) Itse olin kylläkin sitä mieltä että tämä paella Barcelonialaisittain oli kylläkin erinomainen äyriäisillä ja broilerilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin eipä taida olla tämä minun broileripaellani ihan aitoa paellaa, mutta tämä on paellaa Tuulikummun tapaan.

      Poista