lauantai 14. marraskuuta 2015

Pellillinen pizzaa



Runsastäytteinen koko uunipellin kokoinen pizza on erittäin kätevä kaappien tyhjennyspäivän ruoka. Lähes kaikki ruoka-ainekset käyvät pizzan täytteeksi. Voit löytää uusia suosikkeja kun kokeilet rohkeasti.



PELTIPIZZA
Pizzapohja:
25 g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
vajaa 1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täytteeksi esimerkiksi:
tomaattikastiketta
emmentaljuustoa raastettuna
tonnikalaa
kinkkusuikaleita
salamia ohuina viipaleina
kapriksia
ananasta
aurinkokuivattuja tomaatteja
mozzarellaa
sinihomejuustoa
Lisäksi:
oreganoa

Liuota hiiva veteen, lisää suolaa ja öljyä. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Muovaa pehmeä taikina. Peitä taikinakulho ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi. Täytä pizza runsaasti ja paista pizzaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti