sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Talvista soppaa



Mikä lämmittääkään paremmin kuin höyryävän kuuma keitto ja villasukat. Tänään valmistin samettista keittoa kasviksista ja stilton-juustosta. Äärettömän herkullista ja lämmittävää.


KASVIS-STILTON -KEITTO
öljyä kuullottamiseen
1 sipulia
1 porkkana
1 palsternakka
3 lehtisellerin vartta
1 litra kasvislientä
1 laakerinlehti
2 dl kermaa
noin 150 g Stilton-sinihomejuustoa (tai jotain muuta sinihomejuustoa)
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Silppua sipuli, pilko porkkana, palsternakka ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuullota ensin sipulisilppu. Lisää mukaan porkkana, palsternakka ja selleri, kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja laakerinlehti, anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Kun kasvikset ovat pehmeitä ota laakerinlehti pois ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kerma ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää murenneltu homejuusto ja mausteita (ota huomioon, että juusto on suolaista). Anna juuston sulaa ja keitto on valmis nautittavaksi.


2 kommenttia:

  1. Oi, keittoa! Olen päättänyt tänä keväänä tehdä erilaisia keittoja lounaaksi, sillä rakastan niitä, mutta aina on aika kortilla. Kokkaus ei ole harrastus, vain se välttämätön paha, josta kyllä tykkään. En ole sinihomejuuston ystävä, mutta voisiko sen korvata jollakin muulla, sillä muuten tämä keitto houkuttaisi kovasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit korvata sinihomejuuston jollakin toisella hyvin sulavalla juustolla. Juuston voi tietysti jättää kokonaan poiskin ja lisätä vähän kasvisten määrää.

      Poista