keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Yllättävän hyvää



Pakastealtaasta pyydystettyä seitiä ei ruokapöydässä tunnistanut enää samaksi suorakaiteenmuotoiseksi jääkalikaksi ja sen maku muuttui saamansa käsittelyn jälkeen jopa yllättävän hyväksi.

Kalaa tomaattikastikkeessa
noin 800 g vaalealihaista kalaa (esimerkiksi seitiä)
suolaa maun mukaan
1 dl sitruunamehua
3 dl tomaattikastiketta (itsetehtyä tai valmista tomaattikastiketta)
mustapippuria myllystä
1,5 rkl auringonkukansiemeniä
200 g kirsikkatomaatteja
Pinnalle:
tuoreita yrttejä

Sulata pakasteseiti kokonaan, että voit erotella fileet irti toisistaan. Levitä fileet lautaselle, mausta suolalla ja kaada sitruunamehu kalojen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Leivitä uunivuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta ja nosta kalafileet kastikkeen päälle. Mausta mustapippurilla ja lisää loput tomaattikastikkeesta kalojen päälle. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Lisää kirsikkatomaatit mukaan kypsymisen loppupuolella. Ripottele valmiin ruoan pinnalle yrttisilppua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti