maanantai 8. helmikuuta 2016

FRITEERATUT BANAANIT


Kokeilin friteeraustaikinaan tavallisten vehnäjauhojen tilalla täysjyväspelttijauhoja ja nehän sopivat todella hyvin. Spelttijauhot antoivat makua ja paremman rakenteen taikinalle. Uppopaistamiseen käytin punaista palmuöljyä ja sain vielä lisäksi kivan oranssin värin.


FRITEERATUT BANAANIT
noin 3 banaania viipaleina
Kuorrutustaikina:
2 kananmunaa
2 dl vettä
3 dl täysjyväspelttijauhoja
reilusti valkosipulia pilkottuna hienoksi
reilusti tuoretta inkivääriä pilkottuna hienoksi
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Uppopaistamiseen:
öljyä (esimerkiksi punaista palmuöljyä)

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Upota banaanit taikinaan, sekoita varovasti, että banaanit pysyvät ehjinä. Kuumenna noin 5 dl öljyä kattilassa. Nosta banaaneja öljyyn muutama kerrallaan, paista kunnes saavat kauniin värisen pinnan. Nosta banaanit pois reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Sama taikina käy monien muidenkin aineksien friteeraamiseen, esimerkiksi katkaravut, kalat ja kesäkurpitsa sopivat hyvin. Dippaa esimerkiksi sweet chili kastikkeeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti