keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Rapeutta ja pehmeyttä



Tarjolla tänään rapeiden hernenäkkileipien sekä pehmeän ja täyteläisen hernepeston reseptit. Sopivat kivasti yhteen ja täydentävät toisiaan.


HERNENÄKKILEIPÄÄ JA HERNEPESTOA
Hernenäkkileipä:
3 dl hernerouhetta
1 dl kaurahiutaleita
4 dl kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
2 rkl seesaminsiemeniä (+ vähän pinnalle ripoteltavaksi)
3 dl täysjyväspelttijauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
vähän öljyä leivinpaperin voiteluun

Laita hernerouhe ja kaurahiutaleet kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle, anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita pehmenneen hernerouheen sekaan suola, kauraleseet, seesaminsiemenet ja spelttijauhot. Lisää lopuksi rypsiöljy ja sekoita tasainen pehmeä ja notkea taikina. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ripottele vähän seesaminsiemeniä kaulimisen aikana taikinan pinnalle. Tee muoteilla haluamiasi kuvioita taikinasta tai leikkaa sopiviksi paloiksi. Nosta näkkileivät öljyllä voidellulle leivinpaperille. Paista 230 asteessa noin 8 minuuttia. Anna leipien jäähtyä, säilytä näkkileivät paperipussissa kuivassa paikassa.

Hernepesto:
1,5 dl hernerouhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
1 dl auringonkukansiemeniä
noin 2,5 dl rypsiöljyä
2 rkl limemehua
1 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental tai parmesan)
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
0,5 dl tuoretta minttua silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Laita hernerouhe kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle, anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää pehmenneiden herneiden sekaan kaikki peston ainekset ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasainen tahna. Öljyn määrä riippuu siitä miten juoksevaa pestosta haluat. Säilytä valmis hernepesto jääkaapissa. Syö hernenäkkileipien kanssa tai vaikka pastakastikkeena.



1 kommentti:

  1. Onpas todella herkullisen näköistä(ja kuuloista), erityisesti tuo näkkäri! On varmasti myös kivan ruokaisa :)

    http://annekatariina.com

    VastaaPoista