tiistai 6. syyskuuta 2016

Mustikkagalette ei hienostele



Nyt ei turhia hienostella. Mustikkagalette on helppo tehdä ja se saa jäädä rennosti viimeistelemättömän näköiseksi. Sitruuna antaa tälle mustikkaleivonnaiselle raikkautta. Mustikkagalette on hyvän makuinen vaikka ei ulkonäöllä koreile.


MUSTIKKAGALETTE
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
125 g voita
0,5 dl sitruunamehua
Täyte:
1 litra mustikoita
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
0,5 tl kanelijauhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
tomusokeria

Laita jauhot, paloiteltu voi ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja anna koneen vaivata nopeasti seos hienorakenteiseksi. Lisää sitruunamehu ja anna koneen käydä hetki kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja muovaa tiivis pallo. Kauli taikinapallo pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin siksi aikaa kunnes uuni on lämmennyt 175 asteeseen. Sekoita mustikoihin perunajauhot, sokeri, sitruunakuoriraaste ja kaneli. Laita leivinpaperin päälle kaulittu taikina uunipellin päälle. Kaada mustikkatäyte taikinan keskelle siten, että reunat jäävät 5 cm ilman täytettä. Taivuta reunat täytteen päälle suurpiirteisesti ja voitele reunat munalla. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia. Ripottele valmiin piirakan päälle tomusokeria.



2 kommenttia:

  1. Tein tänä kesänä useamman kerran galettea, mustikkagalettea ja vadelmagalettea. Ihastuin tähän piirakkaan! On ihanan helppo tehdä, tuntui joka kerralla onnistuvan ja on minusta aikas ihanan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella helppo tehdä. Eikä ulkonäkökään ole pettymys kun tietää miltä galette näyttää. Poikani ei tiennyt tätä ja kun hän kurkisti uuniin oli hän hieman huvittunut ja nimitti leipomustani ylisuureksi joulutortuksi.

      Poista