keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Monipuolinen pähkinä: LÄMMIN CASHEWPÄHKINÄSALAATTI



Vielä viimeinen pähkinäresepti liittyen Meiran ja 40+ blogien haasteeseen. Tämän päivän reseptissä olen käyttänyt cashewpähkinöitä ja pinjansiemeniä. 


Cashewpähkinän maku on parhaimmillaan miedon kermainen, makeahko ja täyteläinen. Missään en ole saanut niin hyviä ja tuoreita cashewpähkinöitä kuin Intiassa tasan seitsemän vuotta sitten. Meiran cashewpähkinät tulevat hyvänä kakkosena, ne maistuivat todellakin tuoreilta ja makumuisto vuosien takaa palasi mieleeni.


Cashewpähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Etenkin kivennäisaineiden, kuten sinkin, magnesiumin ja raudan suuri pitoisuus tekee cashewpähkinöistä erittäin terveellisiä. Sinkki on tärkeää aineenvaihdunnalle, kun taas magnesium on mukana hermoston toiminnassa. Muihin pähkinöihin verrattuna cashewpähkinät sisältävät myös runsaasti foolihappoa ja K-vitamiinia, joka vahvistaa luustoa ja edistää veren hyytymistä.


Cashewpähkinät sopivat monenlaisiin ruokiin, erityisesti kasvisruokiin ja itämaisiin luomuksiin. Nyt lisäsin cashewpähkinöitä lämpimään kasvissalaattiin. Tämän salaatin valmistamiseen ei kulu liikaa aikaa, vaan se valmistuu nopeasti lämpimäksi välipalaksi ja poistaa pienen nälän maistuvalla tavalla.


LÄMMIN CASHEWPÄHKINÄSALAATTI
70 g Meiran cashewpähkinöitä
2 rkl Meiran pinjansiemeniä
1 sipuli
1 paprika
150 g vihreitä papuja
100 g kirsikkatomaatteja
2 tl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Silppua sipuli, suikaloi paprika ja halkaise tomaatit. Paahda cashewpähkinät ja pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita tämän jälkeen sivuun odottamaan. Kuullota sipuli ja paprika. Lisää pavut ja tomaatit, anna kuumentua ja sekoita käännellen. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi mukaan paahdetut pähkinät ja siemenet. Tarjoa heti.


PS. Huomasithan edellisen postauksen Meira-tuotteiden arvonnan!



Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti