tiistai 22. maaliskuuta 2016

Monipuolinen pähkinä: SAKSANPÄHKINÄPESTO



Tänään jatkuu Meiran ja 40+ blogien pähkinähaaste.


Tämän päivän reseptissä olen käyttänyt saksanpähkinöitä. Saksanpähkinä on todellinen terveyspähkinä. Ravintoaineidensa vuoksi saksanpähkinät tekevät hyvää niin mielelle kuin kehollekin. Saksanpähkinä sisältää runsaasti kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja. Saksanpähkinän sisältämät rasvahapot auttavat rytmihäiriöihin ja vähentävät tulehdusta ja hapettumista valtimoissa rasvaisen aterian jälkeen. Saksanpähkinöissä on myös paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Saksanpähkinöiden säännöllinen käyttö ruokavaliossa alentaa huonoa kolesterolia, ne myös edistävät verisuonten elastisuuden paranemista ja vähentää veritulpan riskiä.


Saksanpähkinöillä on kevyt, makeahko, miedosti karvas, mutta miellyttävä maku. Saksanpähkinät sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan. Salaattien lisukkeena saksanpähkinä on verraton. Waldorfin salaatti on klassinen saksanpähkinää sisältävä salaatti, reseptini tähän mahtavaan salattiin löydät TÄÄLTÄ.


Valmistin saksanpähkinöistä nopean ja helpon peston, joka sopii erityisen hyvin täysjyväpastan seuraksi. Sillä välin kun pasta kiehuu ehdit tekemään tämän mainion peston.

SAKSANPÄHKINÄPESTO
100 g Meiran saksanpähkinöitä
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl parmesaanijuustoraastetta
1 dl persiljasilppua
noin 5 rkl kuumaa vettä (pastan keitinvettä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Laita saksanpähkinät kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna pähkinöiden olla pari minuuttia vedessä, kaada pähkinät siivilään ja valuta vesi pois. Murskaa pähkinät rouheeksi, hienonna valkosipulinkynsi ja silppua persilja. Yhdistä pähkinät, öljy, valkosipuli, juustoraaste ja persilja, soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää kuumaa vettä lusikallinen kerrallaan tahnan sekaan kunnes koostumus on sopiva. Jos tarjoat pähkinäpeston pastan kanssa voit käyttää pastan keitinvettä. Mausta pesto vielä pippurilla ja suolalla. Tarjoa esimerkiksi täysjyväpastan kanssa.


ARVONTA:
Osallistu arvontaan, jossa kaksi onnekasta voittaa Meiran 25 euron arvoisen tuotepaketin. Kerro kommenttikentässä mikä on suosikkipähkinäsi. Muista liittää mukaan sähköpostiosoitteesi, niin saan otettua yhteyttä mikäli onnetar osuu kohdallesi. Aikaa vastata on viikon verran eli 29.3.2016 asti.

Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille.


Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit